zondag 1 april 2012

De Meest Voorkomende Senseo Problemen


Senseo toestel van Philips
Senseo, de makkelijkste manier om snel een koffietje te maken. Doch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De Senseo apparaten hebben namelijk ook allerlei nadelen en werken niet altijd naar behoren.


We zullen enkele van de problemen van de senseo toestellen bespreken en oplossen.

Indien u zelf een probleem heeft met een senseo apparaat en er staat niets over in deze blog?
Contacteer me dan onmiddelijk en ik zoek naar een gepaste oplossing voor het probleem !

48 opmerkingen:

 1. senseo kwadrante : als het reservoir er niet in zit of leeg is, knippert het lampje zoals gebuikelijk, maar als er water is, gaat alles uit, even terug aanzetten geeft geen resultaat, het toestel schakelt meteen weer uit. Heb het apparaat al gespoeld door de beide "kopjes"-toetsen tegelijk ingedrukt te houden en dan de aan/uit-toets. ik vermoed een veiligheid op het boilertje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klink inderdaad alsof je thermische zekering defect is, Iedere keer dat je je senseo vult met water probeert deze automatisch het water op te warmen. Hier faalt je senseo waarchijnlijk. Er zijn weinig dingen die je dan kan doen naast je senseo opsturen voor reparatie ( tenzij je een goedkope electricien in de famillie hebt natuurlijk )

   Verwijderen
  2. Bert van der Kint
   Probeer een dubbel kopje koffie te krijgen maar na het opwarmen geeft hij een beetje koffie en stopt er dan mee.
   Na drie keer opstarten heb ik een kopje koffie.
   Apparaat meegenomen naar Turkye , was dus niet zo'n goed idee.
   Bij ontkalken stopt hij er ook steeds mee.

   Verwijderen
  3. Gelukkig in alanya een mini philips reparatie shop.
   Als ik ingezonden stukjes lees komt het op mij over dat het veiligheids onderdeel niet van een beste kwaliteit is.
   Veel dezelfde klachten duid op een slecht ( goedkoop Chinees) onderdeel.

   Verwijderen
 2. senseo kwadrante: bij start voor een of twee kopjes valt de machine al na een seconde alweer volledig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Geachte heer Berends,

   Naar aanleiding van ons gesprek van 29-2-2016 betreffende uw Senseo HD7825 hier mijn bericht. Het zou natuurlijk handig zijn om het apparaat te gebruiken zonder het twee of drie keer te moeten herstarten!

   Zoals besproken adviseer ik u om de padhouder uit te koken in wat water met soda. Vervolgens kunt u het enkele uren laten weken en hierna afspoelen onder de lauwe kraan en afborstelen met een afwasborstel.

   Graag verneem ik van u of dit onderhoud een oplossing is geweest. Indien dat niet het geval is verneem ik graag het volledige modelnummer (HD7825/xx) en serienummer (onder de kliko met het kruis). Beide nummers treft u aan op de onderzijde van het apparaat.

   Mocht u verder nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt altijd reageren door deze e-mail te beantwoorden. Voor een snelle service vragen we u uw referentienummer 60-0001611139 te vermelden.

   Uiteraard kunt u ook contact opnemen per telefoon 0900 202 11 77 (€ 0,50 p/gesprek) en via chat (gratis). Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.


   Met vriendelijke groet,

   Jan Joris Bleij
   Philips Consumer Care
   ______________________________

   Verwijderen
 3. bij mij ook valt na een sec.uit.moet hem dan twee of drie keer opnieuw sterten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. na het ontkalken stroomt het water terug in het water reservoir. Uit de openingen voor de koffie komt nog slechts een heel klein beetje koffie. Het water wat terug stroomt is warm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Harry, dit kan zijn omdat er tijdens het ontkalken stukjes kalk zijn losgekomen, en het water verhinderen van door te stromen, ik zou u aanraden nog een poging doen om te ontkalken !

   Verwijderen
 5. Ik heb mijn goed werkende senseo verkocht aan een mevrouw die er vervolgens twee koppen koffie mee heeft gezet voordat het apparaat problemen gaf. Ze heeft het apparaat ontkalkt en allerlei andere oplossingen die ik haar voorstelde maar niks hielp. Ze heeft me vandaag het probleem laten zien. Het lampje knipperde alsof er te weinig water in het reservoir zat, terwijl dat niet het geval was. Ik ben het apparaat toen gaan doorspoelen, waarbij nog veel schuim van het ontkalken (?) vrijkwam. Vervolgens gaf het apparaat echter een ander probleem: Het apparaat zag dat er genoeg water in het reservoir zat, maar was van mening dat het al opgewarmd was terwijl dat niet zo was. Weet u de oplossing voor dit probleem?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor deel één van het probleem kan ik misschien een oplossing geven (voor deel 2 niet helaas...)
   Zelf heb ik ook gehad dat het reservoir leeg was en na het bijvullen dacht de machine dat er nog steeds niet genoeg water in zat. Dat kwam in mijn geval doordat het vlottertje van het reservoir (het zwarte dingetje onderin) beneden bleef staan. Door even op de zijkant te slaan komt dat meestal wel los en 'weet' de machine weer dat er water in zit. Hopelijk helpt dit antwoord ook anderen met hetzelfde probleem.

   Verwijderen
 6. Ik heb nu mijn senseo ongeveer een jaartje. Zo heel vaak gebruik ik de senseo niet. Nadat ik het water erin had gedaan en op de 1 kops knop had gedrukt klonk het alsof hij het gewoon deed. Alleen liep het water niet door in het kopje. Het water wat hij opnam is in het apperaat gaan zitten. Nu blijft het middelste knopje knipperen zoals hij doet bij het opwarmen van het water. Helaas doet hij voor de rest niks meer. Wat kan de oorzaak hiervan zijn? En wat kan ik er aan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo onze senseo bleef lopen als je op 1 kopje of op 2 kopjes drukte nu heb ik hem proberen te resetten en nu warmt ij ook niet meer op wat kan ik doen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ons 1 jaar oude Senseoapp. die nog niet zo lang geleden ontkalkt is gaf sinds een paar dagen heel weinig koffie in het eerste kopje. Later ging het dan goed. Maar vandaag.... kwam er nauwelijks koffie uit en werd het water in het reservoir KOKEND HEET!
  Ik hoop dat hier iets aan te doen is. Alvast bedankt voor de aandacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb 14 dagen geleden een Quadrante gekocht en hij blijft nu knipperen. Philips medewerker zegt dat alle (2) uitstekende delen droog moeten zijn maar als ik het reservoir ook maar iets schuin houdt loopt het water uit het zwarte onderdeeltje (contact??) Wat nu (ik ga er een dezer dagen mee terug naar de winkel maar hoop dat het echt aan DIT apparaat ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. senseo HD7810. niets brandt of werkt, ook niet na stekker uit stopcontact een paar keer, diverse keren op aan/uitkop drukken enz. Wel een paar keer apparaat laten werken met deksel open. Graag advies.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. als het water van mn senseo warm is begint het water vanzelf te lopen..nog voor ik op.1 of 2 kopjesknop heb geduwd

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn zoveelste Senseo, dit keer die vierkante, doet het niet meer. Ik krijg de handle niet meer omhoog en na veel pogingen lukt het eindelijk. Doe ik er het houdertje voor de pads in dan hoor ik een zuiggeluid en er komen enkele druppels uit maar koffie ho maar...ik word hier zo moedeloos van. Ik heb hem nog niet eens een half jaar.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. als ik knopje indruk voor 1 of 2 bakkies dan is het halverwege plop en komt er overal water , heb al verschillende malen ontkalkt maar blijft zelfde probleem

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn senseo HD7825 maakt kortsluiting wat kan ik er aan doen.

  Met vriendelijke groet.
  Christiaan Otten

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan bij mijn senseo alleen de 2-kopjes knop gebruiken, wat kan er aan de hand zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. M.H Mijn Senseo 7804 Als ik koffie zet 1a2 kopjes dan loopt er vaak teveel water zodat er onder in het lekbakje en de aanrecht een plas water dit komt van boven de tuitjes gelopen.de koffie komt uit de tuitjes ik denk dat er te veel water komt wat niet verwerkt kan worden dit apperaat heb ik 3 maanden mijn vorige Senseo heb ik zolang gehad toen dit op de markt kwam dit is een verschrikkelig ding.
  ik dnk dat er teveel water komt wat niet goed verwe

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mijn senseo quaderante is nu 4 jaar oud zeer tevreden maar nu laatse weken als ik tank vul blijft hij steeds knipperen dikwijls na keer of 10 proberen doet hij het nog eens goed aan wat kan dat liggen aub ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kleef onderaan het reservoir, ter hoogte van de vlotter een magneet, probleem opgelost.

   Verwijderen
  2. Heb ik ook gehad. Als het zwarte vlottertje onderaan het waterreservoir bovenaan staat als het reservoir vol is, dan is het magneetcontact binnen in de senseo niet meer op zijn plaats. Reservoir afnemen, en zo'n 3 cm van de bovenkant zitten daar 2 torx 15 schroefjes. Die haal je er uit, en dan kan je het achterste paneel wat naar buiten trekken. Binnenin zie je onderaan het doorschijned plastic schakelaartje. Dat duw je op zijn plaats tegen het achterste paneel (tussen opstaande randjes) en kleeft het vast met Duct tape (onmisbaar spul!) Nu kan je het achterste paneel weer op zijn plaats schroeven, en testen of het werkt.BIJ mij was het perfect daarna. Job done, on to the next!

   Verwijderen
 18. hallo mijn senseo apparat allen knipper ? wat ik moet verder doen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zelfde als hierboven, met magneetje de vlotter op zijn plaats houden.

   Verwijderen
  2. zelfde als hierboven, met magneetje de vlotter op zijn plaats houden.

   Verwijderen
 19. Als ik koffie wil gaan zetten druk ik het middelste knopje in dat gast weer meteen uit en verder gebeurt er niks.
  Weet íemand wat dat kan zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bij mijn Senseo werkt alleen de knop voor 1 bakje. In het begin hielp het als ik de watertank er even afdaalde en er weer op plaatste,dan deed dec2kops knop het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bij mijn Senseo werkt alleen de knop voor 1 bakje. In het begin hielp het als ik de watertank er even afdaalde en er weer op plaatste,dan deed dec2kops knop het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mijn Senseo HD 7840, die slechts heel incidenteel gebruikt wordt, levered de afgelopen maand ineens weinig koffie. Schoonmaken/ontkalken heeft niet geholpen.
  Sinds een week doet de Senseo helemaal niets meer: de aan/uit knop werkt niet meer.
  Help?!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou mijn Senseo doet sinds kort raar kwaad het geluid van uit en aan doen je hoort bijna niks en met koffie zetten het zelfde probleem hoe los ik dat op

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Bij gebruik spuit het water eruit aan alle kanten uit terwijl de deksel er goed op geklikt zit.
  Hij is ontkalkt en de gaatjes zijn gewoon open.
  Wat kan het probleem zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Bij gebruik spuit het water eruit aan alle kanten uit terwijl de deksel er goed op geklikt zit.
  Hij is ontkalkt en de gaatjes zijn gewoon open.
  Wat kan het probleem zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een paar weken kocht ik een nieuw Senseo-apparaat bij 't Kruidvat. Nu loopt het water niet meer door en blijft 'de deksel' vastzitten en krijg ik die niet meer los. Hoe krijg ik die wel los, zonder het apparaat kapot te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. als we onze senseo insteken in het stopcontact krijgen we overal kortsluiting,er is nog garantie op maar we hebben het aankoopbewijs niet meer.Wat kunnen we doen?Hij is nog maar 1 keer gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Senseo hd7825 zet geen 1 kops koffie meer wel 2 kops koffie hoe los ik dit op. Als ik het bakje van de water reservoir er weer op zet blijft het mkddelste knopje snel branden dan geeft ie aan dat de bak leeg is

  BeantwoordenVerwijderen
 29. mijn 7810 doet het niet omdat het reservoir lekt als het vullen ga. dus het ventiel onderaan het reservoir lekt soms. wel ontkalkt met azijn. maar werkt nog steeds niet naar behoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Vraagje; onze 4 jaar oude Senseo doet raar sinds gisteren. We kregen ineens maar een bodempje in de kopjes zonder schuim. Ik ontkalkte hem met speciale Senseo reiniger 2x per jaar en heb dat gisteren weer gedaan. Vanmorgen kreeg ik echter maar weer maar een beetje in mijn kopje en heb hem nogmaals ontkalkt, met als enig resultaat dat het water in het reservoir erg heet wordt. De pads zijn brandschoon en de gaatjes beslist niet verstopt. Wat kan ik nu nog doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. ik krijg waterige koffie,
  komt alleen maar water en toch zit te de pass er goed in, waar kan dit aan liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. mijn Senseo geeft af en toe alleen maar water terwijl de pads er goed inzitten,,waar kan dit aanliggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Mijn senseo geeft plotseling veel minder koffie. Het blijkt dat een deel van het verhitte water direct door het overlooptuitje weer terug het reservoir inloopt, waardoor dat water heet wordt. Wat is de mogelijke oorzaak?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ja hallo, mijn collega op kantoor steekt altijd zijn piemel in het apparaat en roept dan "de droom!" -- het zorgt voor een wrang smaakje in de koffie, wat kan ik daar aan doen?

  BeantwoordenVerwijderen