zondag 1 april 2012

Philips Senseo Ontkalken


Aangezien de meeste mensen kraantjeswater in de senseo doen en geen flessenwater, heeft het senseo apparaat een probleem : Kalk . Kalk kan de werking van uw senseo toestel ernstig hinderen. Volgense problemen kunnen zich beginnen voordoen :

- Uw senseo begint enorm veel lawaai te maken bij het bereiden van uw koffie : dit kan zijn omdat kalk de waterleidingen binnen uw senseo heeft vernauwd.
- Uw Senseo geeft aan dat er te weinig water is, terwijl het reservoir vol zit : dit kan te maken hebben met de sensor van uw waterreservoir. Die te zwaar is geworden door het gewicht van kalk dat zich op het onderdeel genesteld heeft. Hier komen we nog op terug.
- De kopjes die u bereid, zijn maar halfvol meer ! Dit kan ook veroorzaakt worden door het vernauwen van uw waterleidingen en gaat meestal samen met veel lawaai.

Gelukkig heeft Philips dit probleem voorzien, en verkopen ze veel te dure ontkalker-sets (+- €10 ) in de winkel !!!

Hoe ontkalk je zelf Zonder dat je de dure ontkalker-sets moet gaan kopen?

Wat heb je nodig :

- Azijn
- Een grote kom
- KraantjeswaterJe Vult het waterreservoir van je senseo met water en azijn ( ik gebruik de verhouding 75% water en 25% azijn, hangt ervan af hoe hardnekkig je kalkprobleem is )
Je zorgt ervoor dat je senseo afstaat en drukt de 1-tas en de 2-tassen knop tegelijk in. Je zet hierna je senseo aan. De senseo zal heel het waterreservoir leeg laten lopen en het rechtstreeks in de kom die je onder de koppenvuller van de senseo hebt gezet.

Hierna hoor je dit process nog 2* te herhalen met 100% water. Dit is om de senseo te spoelen zodat je volgende kopje koffie terug normaal smaakt !

Herhaal dit zoveel als nodig is om van je kalkprobleem af te raken

2 opmerkingen:

  1. en als t app niet slurpt geen water en geen azijn. terwijl wel t lampje brand dat ie warm is. hij is ook warm en de vlotter komt omhoog

    BeantwoordenVerwijderen